Veel gestelde vragen2019-02-28T15:51:15+01:00
Wat is een ouderschapsplan?2019-02-28T15:50:44+01:00

In de wet die het scheiden van ouders regelt, staan de kinderen centraal. Zij zijn de zwakste partij en hebben recht op bescherming. Het is dan allereerst nodig dat je rust creëert rondom de kinderen. Als jullie snel beginnen met het maken van afspraken over de invulling van het ouderschap als je eenmaal uit elkaar bent, schept je duidelijkheid. Dan weten de kinderen ook hoe het verder zal gaan en neem je een stuk van hun zorg weg. Als de kinderen een stem hebben bij bepaalde beslissingen geeft hen dat een gevoel meer grip te houden op hun leven.

Het opmaken van een ouderschapsplan is een wettelijke verplichting voor alle ouders die uit elkaar gaan, dus ook als je niet getrouwd bent. Uiteraard geven wij  ondersteuning bij het maken van het ouderschapsplan en het vastleggen daarvan. En maken wij een berekening van de kinderkosten.

 

Wanneer kan ik bij jullie terecht?2019-01-25T14:08:18+01:00

Je kunt zowel overdag als ‘s avonds bij ons terecht. Jullie zijn welkom bij ons op kantoor of wij komen bij jullie als dat beter past. Wel zo makkelijk.
Gemiddeld is de wachttijd voor je terecht kunt voor onze mediation niet meer dan 1 á 2 weken na het kennismakingsgesprek.

Wat kost een Mediation Traject?2019-01-25T14:10:08+01:00

De kosten van een mediation traject is vaak maatwerk. Je krijgt bij ons 2 voor de prijs van 1, namelijk Henk die ook alle financiële zaken afhandeld en (mij) Linda. Samen zorgen we ervoor dat we jullie zo goed mogelijk begeleiden en tot goede scheiding komen waarbij voor beide partijen alles helder en eerlijk is verlopen.

Jij krijgt volledige begeleiding bij je scheiding:

  • Complete wegwijzer
  • Begeleiden en opstellen ouderschapsplan
  • Berekenen kinderkosten & alimentatie
  • Begeleiden en opstellen convenant of vaststellingsovereenkomst
  • Informatie over financiële en juridische mogelijkheden
  • Controle van alle stukken door onze advocaat
  • Indienen van de scheiding bij de rechtbank
  • Begeleiding bij afhandelen afspraken na de scheiding

Naast een compleet pakket, kun je ook gebruik maken van  afzonderlijke diensten. Mocht je bijvoorbeeld een (nieuwe) alimentatieberekening willen, aanpassingen in je ouderschapsplan of een convenant op willen laten stellen, dan kunnen wij dat voor je verzorgen. Je kiest dan zelf of en hoeveel gesprekken je daarbij wilt hebben.

Wij staan voor eerlijkheid en duidelijkheid. We doen wat we beloven. Zijn helder in onze voorwaarden, zodat jullie precies weten waar je aan toe bent. En wij ook.