Samen verder

of

je eigen weg?

Je bent niet gelukkig in je relatie. Je vraagt je al een tijd af of je samen verder wilt of liever je eigen weg gaat zonder je partner. Maar scheiden? Dat is een grote stap die je niet zomaar neemt. Alleen al de gedachte aan een scheiding veroorzaakt stress, slapeloosheid en zorgen. Je wilt de ander geen pijn doen. Je wilt zelf meer ruimte. Is scheiden dan de oplossing?

Ligt het aan jullie relatie dat je niet gelukkig bent of spelen er andere zaken? Wat voel je voor je partner? Welke gevolgen zou een scheiding hebben? Hoe ziet je leven er uit als je bent gescheiden? Wat is er beter geworden? Waar woon je? Waar zijn de kinderen? Hoe zit het financieel?  En vind je die gevolgen de scheiding waard?

Als jullie relatie uit balans is en zowel jij als je partner de wil hebben om te onderzoeken of jullie de toekomst samen willen delen, kies dan voor mediation. In tegenstelling tot relatie therapie, wordt er geen behandelplan op gesteld, maar gaan jullie zelf aan het werk.

Door in gesprek te gaan en naar elkaar te luisteren, wordt duidelijk waardoor de disbalans is ontstaan. En kun je vervolgens gaan kijken of die disbalans is op te lossen of niet. Zijn het bepaalde patronen waar je je niet bewust van bent? Heb je verwachtingen die niet aansluiten bij de ander? Hebben er gebeurtenissen plaats gevonden waardoor jullie relatie veranderd is? Hoe communiceren jullie met elkaar?

“Hadden we jullie maar eerder gevonden.
Dan was onze relatie misschien nog te redden geweest”

Anna*

*ivm privacy, gefingeerde naam

Gun jij jezelf de kans om je relatie te redden?

Wil jij weten hoe je inzicht krijgt in wat je wilt: scheiden of blijven?

In ons e-book geven we je 5 tips. Download het nu gratis!

e-book met tips of je wilt scheiden of toch bij elkaar blijft