over ons

Linda Hoekstra

Na een relatie van 13 jaar, waarvan we zeven jaar getrouwd waren, is mijn man overleden. En waren onze kinderen hun vader voorgoed kwijt.

Ik weet nog dat ik totaal ontredderd was. In eerste instantie was er rust, omdat ik me geen zorgen meer om hem hoefde te maken. Al gauw werd die rust een eenzame stilte en wilde ik het liefst diep onder de dekens weg kruipen. Gelukkig moest ik er zijn voor onze dochter van 8 en onze zoon van 5. Wegkruipen was geen optie.

Ik had geen idee hoe ik mijn kinderen goed kon ondersteunen en vond het heel erg dat ze zo’n groot verlies moesten dragen. Bovendien was ik te druk met mezelf bezig.  Nu weet ik dat we dat als ouders onze kinderen niet kunnen beschermen voor verdriet. Dat zullen ze hoe dan ook tegenkomen. Wel kunnen we onze kinderen weerbaar maken. En er voor hen zijn als we alert zijn op wat ze nodig hebben.

Inmiddels zijn het evenwichtige volwassen mensen geworden, die zeggen terug te kijken op een gelukkige jeugd, ondanks de bagage die ze mee hebben gekregen. En ik ben ontzettend trots op ze.

Dat gun ik jullie ook: dat jullie kinderen terug kunnen kijken op een gelukkige jeugd, ondanks dat hun ouders niet meer bij elkaar zijn. Graag ondersteun ik je hierbij, zowel emotioneel als praktisch. Zodat je uiteindelijk, ondanks alle emoties, met een goed gevoel op jullie scheiding terug kunt kijken.

Henk Hendriks

Ik ben na een huwelijk van 15 jaar gescheiden, nu 20 jaar geleden. Terugkijkend op die periode, weet ik dat ik niet wist waar ik moest beginnen in de wirwar van alle zaken die geregeld moesten worden. Gelukkig zijn mijn ex-vrouw en ik altijd in gesprek gebleven en hebben zodoende alles in goed overleg kunnen regelen. Met name voor onze zoon.

Ondanks dat het een emotioneel zware periode was, hebben we elkaar de vrijheid gegeven afzonderlijk van elkaar verder te kunnen. Uiteindelijk heb ik ervaren dat als je elkaar het nieuwe gunt, je zelf ook meer ruimte krijgt.

Later, in mijn werk als financieel adviseur, zag ik dat als mensen gingen scheiden, ze met hetzelfde te maken kregen als wat ik ervaren had. Omdat ik weet hoe dat anders kan, ben ik me gaan verdiepen in het begeleiden van scheidingen. Dat heeft geresulteerd in Hoekstra & Hendriks Mediation.

Samen met Linda zal ik me inzetten om jullie scheiding zo soepel mogelijk te laten verlopen. Wij zijn jouw aanspreekpunt voor alles wat er tijdens en na de scheiding geregeld moet worden. Om het jou een beetje makkelijker te maken.

Ervaringen

Waarom Hoekstra & Hendriks

Bij ons geen verborgen kosten of onverwachte rekeningen achteraf. Tijdens het vrijblijvende informatiegesprek bespreken we wat jullie nodig hebben en hoe wij jullie daarin kunnen begeleiden. Daarna bieden we jullie een passend pakket aan, all-in, zonder verrassingen.

Wij staan voor eerlijkheid en duidelijkheid. Wij doen wat we beloven. Wij zijn helder in onze voorwaarden, zodat jullie precies weten waar je aan toe bent. En wij ook.

Je krijgt bij ons volledige begeleiding: wij informeren je niet alleen over het ouderschapsplan en het convenant, maar ook over financiële zaken zoals hypotheek en verzekeringen. Daarvoor hoef je dus niet apart naar een financieel adviseur: die hebben wij in huis! Wel zo makkelijk.

Je krijgt bij ons twee voor de prijs van één. Henk is doorgewinterd financieel adviseur en gespecialiseerd in financiële zaken. Linda is MfN registermediator met accreditatie familiemediation en scheidingscoach. Linda verzorgt de benodigde documenten en berekeningen. Zo kunnen we elkaar aanvullen. En jou van alle informatie kunnen voorzien.

Ook na de scheiding kun je van onze begeleiding gebruik blijven maken. Het kan zijn dat het niet zo loopt als jullie hadden bedacht. Bijvoorbeeld omdat emoties nog een grote rol spelen of de communicatie tussen jullie niet optimaal verloopt. Linda is gespecialiseerd om jullie hierin te begeleiden.

Je kunt zowel overdag als ‘s avonds bij ons terecht. Jullie zijn welkom bij ons op kantoor of wij komen bij jullie als dat beter past. Wel zo makkelijk.

Scroll naar top