Hoekstra

&

Hendriks

Scheiden is niet iets wat je dagelijks doet. Omdat het een emotionele periode is waarin er veel geregeld moet worden, wil je dat je goed begeleid wordt. Door iemand die weet welke wegen te bewandelen. Die je goed informeert zodat jij de juiste beslissing kunt maken. Je wilt er op kunnen vertrouwen dat alles goed geregeld wordt, zowel wettelijk als financieel. En je wilt dat er voortgang is.

Dat is precies wat wij doen.

Als gecertificeerde register – en familie mediators zijn wij gespecialiseerd in het begeleiden van scheidingen. Vanuit kennis en kunde, gestoeld op onze eigen ervaring, maar vooral vanuit onze overtuiging dat het goed en op een prettige manier geregeld moet worden. Wij  zijn betrokken en staan voor duidelijkheid, eerlijkheid en kwaliteit. Wij werken oplossingsgericht met de focus op de gewenste situatie in de toekomst  en niet op het conflict of de ongewenste situatie.

Je weet zelf het best waar je naartoe wilt. Wij lopen een stukje met je mee.

“Fijn dat jullie een totaal pakket aanbieden.
Niet alleen tijdens de scheiding, maar ook daarna.”

Johan* *ivm privacy, gefingeerde naam

Linda Hoekstra

Na een relatie van 13 jaar, waarvan we zeven jaar getrouwd waren, is mijn man overleden. En waren onze kinderen hun vader voorgoed kwijt. 

Ik weet nog dat ik totaal ontredderd was. In eerste instantie was er rust, omdat ik me geen zorgen meer om hem hoefde te maken. Al gauw werd die rust een eenzame stilte en wilde ik het liefst diep onder de dekens weg kruipen.  Gelukkig moest ik er zijn voor onze dochter van 8 en onze zoon van 5. Wegkruipen was geen optie. 

Ik heb me lang schuldig gevoeld ten opzichte van onze kinderen omdat ik ze niet heb kunnen behoeden voor zo’n groot verdriet en we ze niet de jeugd heb kunnen geven die we bij hun geboorte voor ogen hadden. Inmiddels zijn het evenwichtige volwassen mensen geworden, die zeggen terug te kijken op een gelukkige jeugd, ondanks de bagage die ze mee hebben gekregen. En ik ben ontzettend trots op ze.

Dat gun ik jullie ook: dat jullie kinderen terug kunnen kijken op een gelukkige jeugd, ondanks dat hun ouders niet meer bij elkaar zijn. Graag ondersteun ik je hierbij, zowel emotioneel als praktisch. Zodat je uiteindelijk, ondanks alle emoties, met een goed gevoel op jullie scheiding terug kunt kijken.

Henk Hendriks

Ik ben na een huwelijk van 15 jaar gescheiden, nu 20 jaar geleden. Terugkijkend op die periode, weet ik dat ik niet wist waar ik moest beginnen in de wirwar van alle zaken die geregeld moesten worden. Gelukkig zijn mijn ex-vrouw en ik altijd in gesprek gebleven en hebben zodoende alles in goed overleg kunnen regelen. Met name voor onze zoon.

Ondanks dat het een emotioneel zware periode was, hebben we elkaar de vrijheid gegeven afzonderlijk van elkaar verder te kunnen. Uiteindelijk heb ik ervaren dat als je elkaar het nieuwe gunt, je zelf ook meer ruimte krijgt.

Later, in mijn werk als financieel adviseur, zag ik dat als mensen gingen scheiden, ze met hetzelfde te maken kregen als wat ik ervaren had. Omdat ik weet hoe dat anders kan, ben ik me gaan verdiepen in het begeleiden van scheidingen. Dat heeft geresulteerd in Hoekstra & Hendriks Mediation.

Samen met Linda zal ik me inzetten om jullie scheiding zo soepel mogelijk te laten verlopen. Wij zijn jouw aanspreekpunt voor alles wat er tijdens en na de scheiding geregeld moet worden. Om het jou een beetje makkelijker te maken.

Waarom

Hoekstra

&

Hendriks

Bij ons geen verborgen kosten of onverwachte rekeningen achteraf. Tijdens het vrijblijvende kennismakingsgesprek bespreken we wat jullie willen en hoe wij jullie daarin kunnen begeleiden. Daarna bieden we jullie een passend pakket aan, all-in, zodat jullie niet voor verrassingen komen te staan.

Wij staan voor eerlijkheid en duidelijkheid. Wij doen wat we beloven.Wij zijn helder in onze voorwaarden, zodat jullie precies weten waar je aan toe bent. En wij ook.

Je krijgt bij ons volledige begeleiding: wij informeren je niet alleen over het ouderschapsplan en het convenant, maar ook over financiële zaken zoals hypotheek en verzekeringen. Daarvoor hoef je dus niet naar een financieel adviseur: die hebben wij in huis. Net zoals onze advocaat, zodat jij je ook daar geen zorgen over hoeft te maken.

Je krijgt bij ons twee voor de prijs van één. We zijn beide mediator met elk onze eigen kwaliteiten. Henk is gespecialiseerd in financiële zaken, Linda is jullie vaste aanspreekpunt en verzorgt de benodigde documenten en berekeningen. We zijn samen bij de gesprekken, zodat we elkaar kunnen aanvullen. En jou van alle informatie kunnen voorzien, zodat je één adres hebt om je scheiding helemaal te regelen.

We waarborgen onze kwaliteit door samen met jou in gesprek te gaan. We controleren elkaar. We zijn elkaars back-up en evalueren elk gesprek samen. Om onszelf en ons aanbod constant te kunnen verbeteren, zodat we jou het beste kunnen geven.

Je kunt zowel overdag als ‘s avonds bij ons terecht. Jullie zijn welkom bij ons op kantoor of wij komen bij jullie als dat beter past. Jij bepaalt wat jou het beste uit komt. Wel zo makkelijk.

Hoe kies je de juiste begeleiding? Klik hier