Wanneer mediation

Mediation richt zich op dat wat jullie verdeeld houdt. Als je niet meer gelukkig bent in je relatie, samen wilt onderzoeken of je bij elkaar wilt blijven en relatietherapie je niet aanspreekt. Als je al besloten hebt dat je wilt scheiden en alles goed geregeld wilt hebben. Als je al gescheiden bent en de communicatie met je ex niet goed verloopt, waardoor het moeilijk is om de gemaakte afspraken na te komen.

Als jullie de wil hebben om er samen uit te komen, biedt mediation de oplossing!

Elke reis begint met de eerste stap

Waarom mediation

Je hebt de uitkomst van de mediation volledig in eigen hand: je bent zelf verantwoordelijk voor het resultaat.  Daarom heeft de uitkomst meer draagkracht dan wanneer deze door bijvoorbeeld de rechter opgelegd wordt. Bovendien is er ruimte voor emoties, terwijl het in de rechtbank vooral een zakelijke situatie is.

Mediation is effectief en snel, waardoor de kosten vele malen lager zijn dan wanneer je een advocaat en de rechtbank inschakelt.

“Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg”

Albert Einstein

Wat is jouw investering

Mediation is een keuze. Vrijwillig. Niet vrijblijvend. Noodzakelijk is dat jullie beide de wil hebben om er samen uit te komen en je wilt inzetten om dat te bereiken. Dat betekent ook dat je naar elkaar moet willen luisteren. Dat je open staat voor de ander. Dat je elkaar respecteert.

Mediation is vertrouwelijk. Alles wat binnen de mediation wordt besproken, blijft binnen de mediation. Ook als de mediation is beëindigd. Dat geeft jullie de vrijheid om te zeggen wat je wilt zeggen, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je verhaal op straat komt te liggen. Dat schept veiligheid en ruimte. Die vertrouwelijkheid moet gerespecteerd worden.

Willen jullie het anders? Dat kan. Jullie bepalen!

“Vandaag ben ik gaan lopen.
En waar ik loop is van nu af aan een weg.”

Acda en de Munnik

Kortom:

  • Je bent gesprek onder deskundige begeleiding

  • Je kijkt terug naar het verleden, maar vooral naar de toekomst

  • Je bepaalt zelf wat je overeenkomt, binnen de fiscale en juridische kaders

  • Je beslist zelf

  • Je zoekt en kiest samen een oplossing

Afspraak maken